2018. október 9., kedd

Díjátadó a Fővárosi Nagycirkuszban

Tisztelt olvasóink, hírek következnek a cirkusz világából...

Vagy majdnem. Mint korábban közhírré tétetett, a tegnapi napon (egészen pontosan 2018. évének október 08. napján, valamikor 16:00 és 17:00 óra között – ennél pontosabban nem tudom, mert annyira izgultam) megtartották a Fővárosi Nagycirkusz vers- és novellapályázatának díjátadóját.

Ezúton is köszönet a lehetőségért, a pályázatért, az élményért.

A díjátadótól itt olvashattok bővebben: www.fnc.hu, de... hogy ne maradjunk személyes benyomások nélkül, íme egy rövid összefoglaló tőlem is.

Miután előírás-szerűen  fél órával korábban megérkeztem, és megkaptam a díjátadó után következő "Egyenes labirintus" című előadásra a tiszteletjegyeimet, nekiálltam az előcsarnokban kóvályogni, beszélgetni. Frász se hallotta, hogy hangosbemondón többször is bemondják, hogy a díjátadó a galérián lesz. Csak az vigasztal, hogy nem egyedül én vagyok süket: akik velem voltak, ugyanolyan vájtfülűek lehettek, pluszban a novellapályázat első helyezettje is.
De hogy visszakanyarodjak a fősodorhoz: már javában tartott a díjátadó meg a szokásos méltatás, amikor felfigyeltem, hogy valahol tapsolnak (na ez bizonyítja, hogy csak alkalmi süket vagyok). Egyből előkerítettem egy alkalmazottat, megkaptam a szükséges felvilágosítást, hogy hova és hány lóhalállal rohanjak, szóval rohantam.
Mindezt magassarkúban!

És hogy a végszó happy end legyen: pontosan abban a minutumban, amikor a felkonferáló oda ért, hogy "és most következzenek a novellapályázat nyertesei" (ekkor voltam a lépcsőn), pontosan akkor, amikor kézbe vették az én oklevelem (ezt már láttam is), és pontosan akkor, amikor az a rész következett, hogy "sajnálatos módon a harmadik helyezést elért írónő nem tudott eljönni...", na pontosan ebben a minutumban beléptem a széksorok közé, és vadul elkezdtem integetni a konfernasziének. Mivel egyből elmosolyodott, ebből tudtam, hogy észre is vett, majd közölte, hogy mégiscsak beestem végszóra, szóval odafáradhattam átvenni az oklevelemet.

Valahogy minden úthoz jár valami kalamajka is, ezt a következtetést levonhatom.

Forrás: www.deviantart.com by x3rubiachica3x

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése