2018. december 12., szerda

Az öreg halász három kívánsága (novella)

A Libellus Magazinban megjelent Az öreg halász három kívánsága című fantasy novellám.

A novella elolvasható itt: Libellus Magazin.

Részlet a novellából:

"Egyszer volt, hol nem volt, volt az az Óperenciás. Tudják, mint a mesékben. Na ez a történet nem arról a tengerről fog szólni, de egy tenger partján kezdődik.
Messze a várostól, egy kis halászfalu legszélén állt egy kunyhó. Egy rozoga viskó volt csupán, amiben az öreg halász egyedül éldegélt. Volt neki felesége, de elhagyta, amikor a halász már nem érte be napi két pint borral. Volt a halásznak gyereke is, de a legidősebb fiú beköltözött a városba, és még azt is elfelejtette, hogy szegény ember fiaként gyütt a világra, a középső egy leány volt, anyja természetével, a legkisebb meg éppen csak járni tanult, amikor az asszony fogta őt is meg a bogra kötött lepedőt is – benne minden értékessel –, és magára hagyta az emberét.
A kisded azóta ugyan felnőtt, de sose kereste az apját.
Szóval ezért élt egyedül az öreg halász.
Volt néki neve is, de a faluban mindenki csak az öreg halászként emlegette, a kocsmában meg bátyámuramnak. A vendégek legalábbis. A nagyfarú kocsmárosné többnyire kendnek, vagy tökfilkónak hívta, attól függően, milyen hangulatja volt. Ha rossz volt, és az öreg halász is hitelre akart inni, akkor bizony csak takarodjék innen volt a megszólítás."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése